7. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ober-Haus: veebruaris korterihinnad langesid 

Ober-Hausi Kinnisvara korterite hinnaindeks näitab, et  veebruaris langes keskmine pinnaühiku hind võrreldes eelmise jaanuariga 1,1 protsenti.  

Tallinnas langes keskmine ruutmeetri hind 3,5% (keskmine hind 927,3 EUR/m2), olles eelneval kuul tõusnud 4,7%. Linnaositi olid Tallinnas kõikumised erinevad, näiteks kesklinnas langes ruutmeetri hind 3,8%, Lasnamäel 7,3%, Mustamäel aga tõusis 2,5%. Tartus oli langus 9,8%.

12 piirkonna summeeritud korteriomandite tehingute arv tõusis veebruaris jaanuariga võrreldes 11%. Kokku toimus 511 tehingut. 

2010. aasta sama ajaga võrreldes on kaalutud keskmine pinnaühiku hind tõusnud hinnaindeksi järgi 7,9%.

Ober-Hausi Hinnaindeks baseerub Maa-ameti avalikul statistikal ja katab eraldi kõiki Tallinna linnaosasid, lisaks Tartut, Pärnut, Jõhvit ja Narvat (kokku 5 linna) ning võtab arvesse, et eri piirkondades tehakse erinev arv tehinguid. Indeksi presenteerimise alguspunktiks on jaanuar 2004.  

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785