4. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandisse plaanitud kruntidele ei pruugi omanikke leiduda

Uus Maa Kinnisvarabüroo Viljandi kontori juht Reet Raudsepa sõnul kavatsetakse Viljandi linnas kahte uude elamukvartalisse rajada ühtekokku 46 elamukrunti ja linna lähiümbrusesse 22 krunti, ent on väheusutav, et neile kõigile ka omanikud leitakse.

Järveotsa uue elamukvartali esimese etapina  pakub Viljandi linn sel aastal 25 ehituskrunti, millele saab seada hoonestusõiguse. Kruntidele on ette nähtud rajada teed ning kommunikatsioonid. Kruntide suurus on ca 1300 m2. "Järveotsa elamukvartali eduka müügi korral võiks antud piirkond huvi pakkuda ka suurematele kaubanduskettidele, et rajada sinna uus kaubanduskeskus, kuna perspektiivis on ette nähtud ellu viia ka Järveotsa elamukvartali järgmiste etappide realiseerimine, mille tulemusel lisanduks piirkonda arvestatav ostjaskond. Vastavad ärimaa krundid on seal piirkonnas olemas," selgitas Raudsepp.

Uueveski oru kaldale Ristiku tänavale rajatakse ehituskrundid, mille suurus jääb 1000 m2 juurde ja need jäävad seevastu veidi kaugemale koolidest, lasteaedadest ning kaubanduskeskustest. Raudsepa sõnul on need krundid mõeldud neile, kellele meeldib aedlinnas elada.

Linna lähiümbruses on hiljuti kehtestatud detailplaneeringud veel Pärsti vallas Raudnas 4 krundile suurusega 5000 m2 ning Ramsil 18 krundile suurusega 5000-5500 m2.  

"See, et kõigile pakutavatele kruntidele täna ka omanik on võimalik leida, on väheusutav. Samuti on ka realiseerimisperioodi raske prognoosida. Pankade laenutingimused ehituslaenude osas on küllalt keerulised ning nõutakse piisavalt lisatagatisi või omafinantseeringut. Samas tekib kohustus asuda ehitama ühe aasta jooksul," rääkis Raudsepp. "Küsimus on selles, kui palju on Viljandis praeguses majandussituatsioonis inimesi, kes kvalifitseeruksid sellise laenu kliendiks," lisas ta.

Seega selgitatakse lähikuudel välja võimalike huviliste arv antud kruntidele Järveotsal ja Ristiku tänaval ning seejärel otsustatakse, kas on otstarbekas alustada kruntide müüki või oodata majandustingimuste paranemiseni. Raudsepa arvates on praeguses kinnisvaraturu olukorras on näha suuremat perspektiivi siiski Järveotsa elamukvartalil kui aktiivsema ja arenevama Männimäe linnaosa pikendusel.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785