4. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korterituru “hall mass” seisab

Domus Kinnisvara juht Raul Reino sõnul veebruar Tallinna korteriturul suuri muudatusi ei toonud, kui ehk kasvav tehingute arv välja arvata.

"Nõudlus püsis jaanuariga võrreldaval tasemel ja tehinguid tehti, nagu ikka, nii odavamate kui ka kallimate korteritega. Jätkuvalt on valitsemas trend, kus ostja eelistab osta pigem korralikku, remonditud korterit, millele on tehtud kaasaegne siseviimistlus," kirjutab Reino Domuse ajaveebis. Uusehitised on tema sõnul eelistatud, kuid kvaliteetse viimistluse ja läbimõeldud sisekujunduse puhul võib korter asuda ka vanemas majas.

"Remontimata korteritele on samuti oma sihtgrupp olemas, kuid selles segmendis on ostjad äärmiselt hinnatundlikud. Nii jäid Domuse veebruari Tallinna tehingustatistika hulka tehingud, kus ruutmeetrihind jäi alla 10 000 kr/m2 ehk siis 640 euro/m2," märgib Reino ning tõdeb, et kui madalamas hinnaklassis ostetakse hinda ja kõrgemas hinnaklassis kvaliteeti, siis kõige keerulisemas olukorras ongi vahepeale jäävad keskmised pakkumised. "See nn halli massi moodustav pakkumiste hulk on aga väga suure osakaaluga ja kasvatab oluliselt korterite keskmist müügiperioodi. Ligi 80% magalapiirkondade korteritele tuleb ennustada jätkuvalt pikka müügiperioodi," lisas ta.

Tehingud veebruaris:

Asukoht: Tallinn, Tuvi tn

Tubade arv: 2Üldpind: 57,2 m2Korruselisus: 8/2Hoone ehitusaasta: 2002Seisukord: väga heaHind m2 kohta: 2238 eurotHind kokku: 128 000 eurot

Asukoht: Tallinn, Mustamäe tee

Tubade arv: 3Üldpind: 66,9 m2Korruselisus: 9/5Hoone ehitusaasta: 1971Seisukord: rahuldavHind m2 kohta: 755 eurotHind kokku: 50 500 eurot

Asukoht: Tallinn, Majaka tn

Tubade arv: 2Üldpind: 43,9 m2Korruselisus: 5/2Seisukord: vajab remontiHind m2 kohta: 597 eurotHind kokku: 26 204 eurot

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785