4. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ahhaa keskus Tartu parimate ehitiste seas

Täna kell 14 autasustatakse Tartu raekoja saalis konkursil "Aasta parim ehitis 2010" tunnustuse saavutanud hooneid ning „Heade värvide linn Tartu 2010“ konkursi võitjad.

Sellel aastal tunnistatigi uusehitiste rühmas muude hoonete kategoorias parimaks uusehitiseks Teaduskeskus Ahhaa uus hoone. Samas kategoorias märgiti ära veel panga- ja büroohoone aadressil Ülikooli 2. Žürii leidis, et Ahhaa teaduskeskuse näol on Tartu linna kerkinud veel üks olulise märgilise tähendusega sümbolehitis, mis kõlab suurepäraselt kokku lähiümbruse areneva linnamaastikuga, sobitudes ühte ansamblisse Tigutorni ja piirkonda ilmestavate teiste uusehitistega.

Korterelamute grupis pälvis suurima tunnustuse Ida tänaval valminud korterelamute grupp aadressidega Ida 1, Ida 1a, Ida 3, Ida 3a, Ida 5, Ida 5a, Ida 7 ja Ida 7a, kui harmoonilise arhitektuurikeelega, terviklikult väljaarendatud ja läbimõtestatud korterelamupiirkond.

Möödunud aastal ehitatud ja kasutusloa saanud parim üksikelamu on Kraavikalda 22, mis on tõeliseks pärliks Vana-Ihaste suvilarajooni ümberehituste seas, lähenedes ümberehituse teemale progressiivselt, samas loominguliselt ja kasutades seejuures väga tänapäevast arhitektuurivõttestikku. Lisaks märgiti ära Varsa tn 2, Tamme pst 58 ja Västriku tn 25 asuvad üksikelamud.

Laiendatud ja rekonstrueeritud hoonete grupis üksikelamute kategoorias valiti parimaks aadressil Elva 3a asuv üksikelamu ning äramärkimist väärivaks peeti ka Kungla 10 asuvat üksikelamut.

Muude laiendatud ja rekonstrueeritud hoonete seas tunnistati parimaks Tartu Mänguasjamuuseumi Teatri Kodu hoone aadressil Lutsu 2/Lutsu 4. Ära märgitud said ka Tartu Kunstikooli hoone aadressil Tähe 38b, Lossi 40 asuv Tartu Tähetorn ning aadressidelt Lutsu 3 ja Lai 6 asuvad hooned.

Konkursil „Heade värvide linn Tartu 2010“ tunnistati võitjateks Alasi 33, Roosi 30b ning Vallikraavi 20 asuvad korterelamud. Konkursi võitjaid auhinnatakse tunnustusplaadiga hoone seinal ning alates 130 eurot väärt ehituspoe kinkekaardiga.

Abilinnapea Raimond Tamm avaldas heameelt, et linnapilt täienes möödunud aastal mitmete unikaalsete ja põneva arhitektuurse lahendusega ehitistega ning lisaks traditsiooniliselt rohkearvulisele üksikelamute rühmale oli sel korral konkurents väga tihe ka rekonstrueeritud ühiskondlike hoonete kategoorias.

"Tulenevalt majanduslikust madalseisust ning samuti asjaolust, et majaomanikud võtavad järjest enam maja ülevärvimise asemel ette suuremad rekonstrueerimis- ja soojustamistööd, oli heade värvide kampaanias seekord paraku küllaltki vähe osalejaid,“ nentis zürii esimeheks olnud Tamm, kes ühtlasi tunnustas kõiki tublisid majaomanikke, arhitekte, ehitajaid ja värvijaid.

"Hetkeseisuga on majaomanikel realiseerimata veel tuhatkond linnavalitsuse poolt väljastatud värvipassi ning usume lootusrikkalt, et heade värvide konkurss saab taas hoo sisse," lisas ta.

 

Elva tn 3a
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785