2. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uue sotsiaalmaja projekteerija selgunud

Eile langetas žürii otsuse ning valis Tallinna uue sotsiaalmajutusüksuse parima ideelahenduse konkursi võitjaks 14 osalenu seast töö märgusõnaga „Umbrella“, teatas Raepress.

Võidutöö autorid on arhitektid Andres Lember, Jaak Huimerind ja Martin Ivask arhitektuuribüroost  Studio Paralleel OÜ. Žürii hinnangul on tegemist professionaalse ja ratsionaalse lahendusega - lihtsate lahendustega on saavutatud maksimaalne ja esteetiline tulemus.

Võtjaga asutakse läbirääkimistesse pakutud kavandi alusel eel-, põhi-, sisekujundus- ja tööprojekti koostamiseks.

„Kesklinna linnaossa Veerenni asumisse aadressile Varre tn 7 kerkiv kolmekorruseline sotsiaalmajutusüksus valmib augustiks 2012 ja hakkab andma peavarju 52 inimesele,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. "Peagi hakatakse juba olemasolevale neljale lisaks rajama veel teistki sotsiaalmajutusüksust, mis kerkib Nõmme linnaossa Männiku asumisse," lisas ta. 

Männiku tee 92 majutusüksust projekteerib mullu novembris ideekavandikonkursi võitnud Kavakava OÜ, ehitus algab juunis ja maja valmib 2012. aasta mais. Kolmekorruselisse hoonesse on kavandatud 90 voodikohta.

Projekti rahastatakse Euroopa Liidu struktuurivahenditest meetme „Linnaliste piirkondade arendamine“ raames. Objekti Varre tn 7 planeeritav kogumaksumus on 1,182 miljonit eurot ning objekti Männiku tee 92 planeeritav kogumaksumus 1,662 miljonit eurot, sellest moodustab linna omafinantseering 15% ning EAS-i vahendatav toetus Euroopa Liidu struktuurivahenditest 85%.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785