23. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Akende tootmine pöördub kasvule

Rahvusvahelise uuringufirma Interconnection Consulting värske uurimuse järgi kasvab Ida-Euroopa aknaturg järgmise kolme aasta jooksul 6,4% võrra.

Majanduslanguses tabas akende tootmist 2009. aastal viimase kahe aastakümne suurim (14,6%) langus, vahendab ajakiri Ehitaja uuringut. Suurim kukkuja oli seejuures Ukraina, kus jäeti tootmata iga neljas aken.

Langesid ka hinnad, mida vedas eest PVC-akende odavnemine (8,1%). Nende akende tootmine kahanes samas kõige vähem, vaid 1,1% võrra, mis viitab, et akendetootjad läksid üle soodsama toodangu pakkumisele.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785