21. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnus võetakse juba suvilaid

Ober-Hausi andmil otsivad ja broneerivad kliendid Pärnus juba suvilaid ja suvituskortereid.

"Seoses euro tulekuga on kasvanud nii müüjate kui ostjate huvi sooritada tehingut, kuid sageli on müüjate ootused hinna suhtes liiga kõrged ja ollakse veendunud jätkusuutlikus hinnatõusus. Samas on ostjad muutunud teadlikumaks ja nõudlikumaks. Käesoleva aastal on enamik tehinguid toimunud hinnavahemikus 650 – 900 €/m²," kommenteeris büroo analüütik Rain Rätt.

Kuna üldine korteriturg sõltub siiski kohalikust tarbijast ja ostujõust, siis pakkusid potentsiaalsetele ostjatele huvi eelkõige odavama hinnaklassi korterid Ülejõe, Rääma ja Mai piirkonnas. "Samas tuntakse huvi ka keskmisest oluliselt kallimate eksklusiivsete kesklinna ja rannalähedaste korterite vastu. Vastupidiselt üldisele arvamusele ei ole vähemalt reaalsete tehingute baasil käesoleva aasta algul välismaalaste osakaal Pärnu korteriturul kasvanud," lisas Rätt.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785