21. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liit: maju panevad põlema hooldamata ahi ja vanad juhtmed

Suur risk on katkised ja hooldamata küttekolded ja vananenud elektrijuhtmed, aga ka elektriseadmete vale kasutamine ning hooletu ümberkäimine lahtise tulega, selgitas Eesti Korteriühistute Liidu juht Urmas Mardi külma ajaga sagenenud tulekahjude põhjuseid.

"Viimaste päevade rängad tuleõnnetused peaksid iga inimese valvsaks tegema ning panema mõtlema selle peale, kas tema korteris ja kodumajas on kõik korras," avaldas Mardi arvamust.

Tema sõnul tuleks üle kontrollida, et küttesüsteem funtsioneeriks ka pakases tõrgeteta, tuleohtusseadmed oleks nõuetekohaselt paigaldatud ning signalisatsioon töökorras. Samuti üle vaadata ja lukustada ka kõik võimalikud sissepääsud, vältimaks õnnetusi, mis võivad alguse saada võõraste poolt keldritesse ja kuuridesse tehtud tulest.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785