Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 18. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nišš toob kiire kasvu

Ka kindlas valdkonnas tegutsevad tootmisettevõtted leiavad, et kindlasti tuleb kasuks, kui oled spetsialiseerunud millelegi praktilisele, mida klientidel jätkuvalt tarvis läheb. Samas on mõned neist rasketele aegadele ka alla vandumas.

Äripäeva kiiresti kasvavate firmade ehk Gaselli TOPi jõudnud Skandian Grupp OÜ juhatuse liige Feodor Lilleberg räägib, et ettevõte sai alguse viis aastat tagasi. „Siis oli puitmajade buum ning turul oli puudus tootest, millega neid kaitsta,“ ütleb ta. „Päris esialgu oli plaanis toota paatidele akrüülvaiku, aga siis toimus turul muutus ja inimeste paadivaimustus muutus.“ Lilleberg märgib, et puiduturg on märgatavalt kestvama loomuga. „Meil läks ka selles suhtes hästi, et ettevõtte loomine ei nõudnud suuri investeeringuid ja saime omade jõududega, ilma panka tülitamata ja lisakohustusi võtmata hakkama,“ kinnitab ta. „Muidugi tegime eelnevalt ka turu-uuringuid, et selgitada välja, mis laadi tootest täpsemalt parajasti puudust tuntakse.“

Alguses kuulusid sortimenti puiduõlid, hiljem aga ka tõrvavärv, mida siinmaal varem polnud toodetud. „Tegemist on loodusliku männipuidu tõrvaga,“ kinnitab Lilleberg. „Oleme seda toodet arendanud ja leidnud positiivse vastuvõtu – inimesed on toote omaks võtnud ja pretensioone pole olnud.“ Lilleberg lisab, et tulevikus on plaanis sama rida laiendada ning kui puitehituste populaarsus Eestis ja Euroopas ikka kestma jääb, siis on lootust ka ettevõtte edule.

Skandian Grupp kerkis möödunud aastal Äripäev Keemiatööstuse TOPi esikümnesse.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785