Nišš toob kiire kasvu

Ka kindlas valdkonnas tegutsevad tootmisettevõtted leiavad, et kindlasti tuleb kasuks, kui oled spetsialiseerunud millelegi praktilisele, mida klientidel jätkuvalt tarvis läheb. Samas on mõned neist rasketele aegadele ka alla vandumas.

Äripäeva kiiresti kasvavate firmade ehk Gaselli TOPi jõudnud Skandian Grupp OÜ juhatuse liige Feodor Lilleberg räägib, et ettevõte sai alguse viis aastat tagasi. „Siis oli puitmajade buum ning turul oli puudus tootest, millega neid kaitsta,“ ütleb ta. „Päris esialgu oli plaanis toota paatidele akrüülvaiku, aga siis toimus turul muutus ja inimeste paadivaimustus muutus.“ Lilleberg märgib, et puiduturg on märgatavalt kestvama loomuga. „Meil läks ka selles suhtes hästi, et ettevõtte loomine ei nõudnud suuri investeeringuid ja saime omade jõududega, ilma panka tülitamata ja lisakohustusi võtmata hakkama,“ kinnitab ta. „Muidugi tegime eelnevalt ka turu-uuringuid, et selgitada välja, mis laadi tootest täpsemalt parajasti puudust tuntakse.“

Alguses kuulusid sortimenti puiduõlid, hiljem aga ka tõrvavärv, mida siinmaal varem polnud toodetud. „Tegemist on loodusliku männipuidu tõrvaga,“ kinnitab Lilleberg. „Oleme seda toodet arendanud ja leidnud positiivse vastuvõtu – inimesed on toote omaks võtnud ja pretensioone pole olnud.“ Lilleberg lisab, et tulevikus on plaanis sama rida laiendada ning kui puitehituste populaarsus Eestis ja Euroopas ikka kestma jääb, siis on lootust ka ettevõtte edule.

Skandian Grupp kerkis möödunud aastal Äripäev Keemiatööstuse TOPi esikümnesse.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785