17. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ober-Haus: euro pole Pärnusse toonud välismaalaste horde

Ober-Haus Kinnisvara teatel on võrreldes eelmise aasta algusega Pärnus korterite tehingute arv ja rahaline maht tõusutrendis, samuti on tõusnud keskmine tehingu- ja pinnaühiku hind. Kuid võrreldes eelmise aasta lõpuga on tehingute arv siiski oluliselt väiksem.

Vastupidiselt üldisele arvamusele ei ole vähemalt reaalsete tehingute baasil selle aasta algul välismaalaste osakaal Pärnu korteriturul kasvanud.

Seoses euro tulekuga on kasvanud nii müüjate kui ka ostjate huvi sooritada tehingut, kuid sageli on müüjate ootused hinna suhtes liiga kõrged ja ollakse veendunud hinnatõusu jätkumises. Ober-hausi teatel on sel aastal enamik tehinguid toimunud hinnavahemikus 650–900 eurot/m².

Kuna üldine korteriturg sõltub siiski kohalikust tarbijast ja ostujõust, siis pakkusid potentsiaalsetele ostjatele huvi eelkõige odavama hinnaklassi korterid Ülejõe, Rääma ja Mai piirkonnas, kirjutas Ober-Hausi Kinnisvara Asi kinnisvarahindaja Rain Rätt. Samas tuntakse huvi ka keskmisest oluliselt kallimate eksklusiivsete kesklinna ja rannalähedaste korterite vastu, lisas ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785