17. veebruar 2011

Ober-Haus: euro pole Pärnusse toonud välismaalaste horde

Ober-Haus Kinnisvara teatel on võrreldes eelmise aasta algusega Pärnus korterite tehingute arv ja rahaline maht tõusutrendis, samuti on tõusnud keskmine tehingu- ja pinnaühiku hind. Kuid võrreldes eelmise aasta lõpuga on tehingute arv siiski oluliselt väiksem.

Vastupidiselt üldisele arvamusele ei ole vähemalt reaalsete tehingute baasil selle aasta algul välismaalaste osakaal Pärnu korteriturul kasvanud.

Seoses euro tulekuga on kasvanud nii müüjate kui ka ostjate huvi sooritada tehingut, kuid sageli on müüjate ootused hinna suhtes liiga kõrged ja ollakse veendunud hinnatõusu jätkumises. Ober-hausi teatel on sel aastal enamik tehinguid toimunud hinnavahemikus 650–900 eurot/m².

Kuna üldine korteriturg sõltub siiski kohalikust tarbijast ja ostujõust, siis pakkusid potentsiaalsetele ostjatele huvi eelkõige odavama hinnaklassi korterid Ülejõe, Rääma ja Mai piirkonnas, kirjutas Ober-Hausi Kinnisvara Asi kinnisvarahindaja Rain Rätt. Samas tuntakse huvi ka keskmisest oluliselt kallimate eksklusiivsete kesklinna ja rannalähedaste korterite vastu, lisas ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688