17. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina piirab kinnisvaramulli kartuses korterite ostmist

Hiina võimud kehtestasid Pekingis kinnisvara ostmisele karmid piirangud, et vältida kinnisvaramulli teket.

Pealinna elanikud võivad osta Pekingis kõige enam kaks korterit, mujal elavatel isikutel ei lubata aga üle ühe elamispinna soetada, vahendasid ERR Uudised välismeediat.

Viimastel aastatel on kinnisvara hind nii Pekingis kui ka paljudes teistes Hiina linnades järsult kerkinud. Paljud hiinlased investeerivad kinnisvarasse, kuna sellest saadav tulu ületab sageli pankade makstavaid intresse.

Võimude hinnangul on hinnatõusus süüdi spekulandid, kes hindu üles kruvivad ja kunstlikku korterite puudust tekitavad ning piirangutega püüavad võimud nüüd pealinna kinnisvaraturgu maha jahutada, kuna kardetakse, et kinnisvarakrahh tooks endaga kaasa ka rahvarahutused.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785