16. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BREM: uute äripindade toel saab peagi hinda tõsta

 Uute pindade täituvus lubab peagi äripindade hindu tõsta, leiab BREM Kinnisvarabüroo juht Tarvo Tamme. Mida aga teha vanemate, vähem huvitavate pindadega?

Tarvo Tamme soovitused:

- mõne hoone juurde, kui on tehniliselt võimalik, tuleks planeerida kaubalift. See võimaldaks kõrgematel korrustel olevaid ruume võtta kasutusele laopindadena.

- suurte tootmisruumide puhul lihtsustaks ruumide väljaüürimist, kui need poolitada või veel väiksemateks osadeks planeerida. Kõige otsitum laopind jääb 100 - 150 ruutmeetri piiridesse.

- kõikjal, kus on keskküte, tuleks kontrollida ja seadistada katlamajad, tasakaalustada küttesüsteemid, et küttekulusid optimeerida. Ei saa välistada, et lähiajal jäävad mõned hooned või hoonete korpused päris tühjaks, sellisel juhul on kütmise alternatiiviks hoone konserveerimine.

- hoone sissepääsu värskendamine jätab parema esmamulje, sama kehtib ka hea valgustusega üldruumide kohta.

- võimalusel tasuks büroomajas sisustada üks pind üldiseks nõupidamiste ruumiks – paljud väiksemad ettevõtted vajavad sellist võimalust. Ruumis peaks olema laud, toolid, projektor ja tahvel, samuti tehniline valmidus projektori ja arvutite paigaldamiseks ning loomulikult internet.

- abi võib olla ka partnerist, kellelt klient saab vajadusel osta või rentida soodsa hinnaga büroomööblit.

- pakkuge klientidele võimalust, et soovi korral organiseerib hoone omanik ruumide kaasajastamise, sest klientidel ei ole soovi ja aega remondi organiseerimisega ise tegeleda.

- koostöös mõne sidefirmaga oleks tark paigaldada hoonesse väga kiiret internetti võimaldav ühendus. Internetiühendus võiks sisalduda üüri hinnas.

- uute pindade järjest parem täituvus võimaldab varsti hakata üüri hinda tõstma, mis paneb ettevõtteid uuesti turul ringi vaatama ja odavamaid alternatiive otsima.

- põhiline argument vanemate pindade väljaüürimisel on siiski üürihind mis on 50 - 80 protsenti uuest pinnast soodsam. Enamuste ettevõtete äritegevus ei eelda paiknemist esindushoones ja neile on siiski oluline kulude kokkuhoid.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785