8. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõnajalad said Eesti suurimale tuugenile tiiviku külge

Baltic Workboatsi enda tarbeks püstitatav 2,3 MW võimsusega tuugen sai eile külge tiiviku, mille ühe tiivalaba pikkus on 41 meetrit. Tiivik kinnitati 70 meetri kõrgusele.

Tuuliku paigaldajad, vennad Andres ja Oleg Sõnajalg on öelnud, et see saab olema Saaremaa võimsaim omasuguste seas. Nasva sadamakai otsas seisev tuugen pannakse loodetavasti töökorda paari nädala jooksul, vahendas Saarte Hääl.

Tuugeni võimsusest jätkub nii ettevõttele, kes on öelnud, et tahab Eesti Energia sõltuvusest pääseda, ja saadud elektrienergiat suunatakse veel mujalegi. Samuti on Baltic Workboatsil plaanis paigaldada päikesepaneelid.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785