6. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome asjatundja: Tallinna korter kiiret tulu ei too

Soome-Eesti kaubanduskoja juhatuse esimees Pasi Harttunen näeb Tallinna kinnisvaraturul sarnasust Sonera aktsiatega: kõik loodavad suurt võitu, kuid tegelikkus on teistsugune.

Korteri ostmine Tallinnas tundub olevat kindel investeering, sest pärast hindade 50-protsendist langust hakkasid need möödunud aastal jälle tõusma ning kerkisid 2009. aastaga võrreldes 8%. Pasi Harttunen ütles aga Kauppalehti veebiväljaandele, et pimesilmi ja kiiret tulu oodates ostma tormata ei tasu, vahendasid ERR Uudised.

"Korterit maksab kindlasti osta, kui ei arvestata sealt mingi üürituluga, vaid nauditakse seda ise Tallinna-käikudel ja laenatakse ehk sõpradelegi. Väärtuse tõusu võib oodata kümne aasta piires, aasta jooksul võivad hinnad isegi langed," rääkis Harttunen, kelle sõnul on Tallinnas palju müümata kortereid ja hea üürilise saamine on oskuste ja õnneasi.

Harttuneni arvates võib korterite hinnarallit pidurdada ka lihtsate inimeste kartus, et Euribor tõuseb.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785