25. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: kapitaalremonti vajav korter Mustamäel populaarne

Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler Kertu Kesselman kirjutab, et Mustamäel on üha populaarsemad müügiobjektid kapitaalremonti vajavad korterid.

Mustamäe kinnisvaraturg on säilitanud paari aasta jooksul oma stabiilsuse, mis näitab, et piirkond pakub oma elanikele täisväärtuslikku elukeskkonda. Maa-ameti statistika andmetel sõlmiti 2009. aasta viimases kvartalis 335 ostu-müügitehingut, 2010. aasta samal perioodil oli selleks numbriks 348.

Väga positiivse näitajana saab välja tuua möödunud aasta novembrikuu, kus tehingute kasv võrreldes 2009. aastaga oli 45%. Selline hüppeline kasv võis olla eelkõige tingitud inimeste soovist enne euro tulekut müüa olemasolev kodu ning osta uus. Pangad näitasid samuti head vastutulelikkust, mis andis tehingutegijatele enesekindlust juurde.

Mustamäe peamisteks tehinguteks on korterite ost-müük. Endiselt on väga hinnatud uued arendused, mida müüakse aktiivselt taas kord plaanide põhjal. 2010. aasta viimase kvartali populaarseimaks uusehitiseks kujunes aadressil Sipelga 4a asuv korterelamu, mille ehitamist alles alustati, kuid müüdud on juba 25 korterit.

Julgemalt on hakatud ostma ka investeerimise jaoks kapitaalremonti vajavaid kortereid. Inimestel on soov renoveerida elamispind isiklikest huvidest lähtuvalt. Tehinguhindasid vaadates (jättes välja äärmused) on näha, et suurem osa tehinguid vanemate majade puhul toimus 2010. aasta viimases kvartalis hindadega 767-959 eurot/m2 (12 000-15 000 krooni/m2). Samas uute ehitiste ruutmeetrihinnad olid keskmiselt 1150 eurot (18 000 krooni).

2011. aastat prognoosides võib öelda, et hea objekti puhul on oodata pigem hinnatõusu - kuni 10%. Tehinguaktiivsus jääb võrreldes 2010. aastaga sarnaseks ehk 1500 tehingut aastas. Müüjad peavad arvestama, et ostukliendid on väga hinnateadlikud. Kindla müügisoovi ja -vajadusega inimesel on kasulik korteri ostu-müügitehing realiseerida, kuna turg on stabiilne ning ostuhuvilised olemas. Kasvav huvi on üürikorterite vastu, mis on renoveeritud ja kuni 40 m2. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785