17. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko ehitab 7,2 miljoni eurose Aruküla alajaama  

Elektrisüsteemihaldur Elering ja Merko Infra allkirjastasid täna lepingu, mille kohaselt ehitab ettevõte Harjumaale Arukülla 330-kilovoldise alajaama. Tööde maksumus on 7,2 miljonit eurot (112,8 miljonit krooni).

Tööd algavad kohe peale lepingu allkirjastamist ning Merko annab objekti tellijale üle 2013. aasta oktoobris. Tööd teostatakse  „võtmed kätte“ meetodil ehk ettevõtja teostab kõik tööd alates projekteerimisest ning projekti juhtimisest kuni seadistustöödeni.

Tegemist on suure sõlmalajaamaga, mille kaudu varustatakse elektrienergiaga ka Tallinna linna. Suurematest alajaamadest on Merko varem ehitanud 110-kilovoldiseid jaamu Keilas, Tartus (Anne), Tallinnas (Ülemiste) ning hetkel on töös alajaamad Tallinnas (Volta) ja Põlvas.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785