11. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi: madalama ostuvõimega korteriostja sisenes turule

Tallinna korteriomandite keskmine ruutmeetrihind langes detsembris võrreldes eelmise kuuga 3,9%, selgub Pindi turuülevaatest. Tehinguhinna viisid alla tehingud renoveerimist vajavate elamispindadega, mis näitab, et turule on sisenenud ka varasemast madalama ostujõuga sihtgrupp.

Tallinna korterite hinnad langesid võrreldes novembriga 3,9 % (865,78 eur/13 546 kr/m²). Tehingute arv oli detsembris 581 (novembris 618). Kuu kalleim tehing oli 447 382 eurot (7 mln kr).

Tehinguhind on võrreldes hinnatipuga 2007. aasta märtsis langenud 49%. Võrreldes 2009. aasta juulisse jäänud "põhjaga" on hind tõusnud 23,3%.

Pindi Kinnisvara hinnangul sooritati palju tehinguid renoveerimist vajavate elamispindadega, mis viiski keskmise tehinguhinna alla. "See on omakorda märk sellest, et turule on sisenenud ka varasemast madalama ostuvõimega sihtgrupp, kes varem ei julgenud või saanud erinevatel põhjustel tehinguid teha. Paljud ostjad soetavad vara esialgu väljaüürimiseks, võttes kinnisvaratehingut puhtalt investeeringuna," kommenteeritakse ülevaates.

Tallinna siseselt olid hinnakõikumised järgnevad: Kesklinn -10,3 %

Lasnamäe +1 %Mustamäe -3,1 %Põhja-Tallinn -11,7 %Haabersti +8,1 %Kristiine +1,2 %Pirita +18,4 %Nõmme -14,9 %Linnaosade järske kõikumisi mõjutab samuti pidevalt muutuv tehingute struktuur, seetõttu on otstarbekam jälgida terve Tallinna keskmist hinnamuutust (-3,9%).

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785