6. jaanuar 2011

Korteriühistute liit: pankrotiavalduse esitamine oli pahatahtlik tegevus

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liikme Urmas Mardi hinnangul oli pankrotimenetluse taga endise juhatuse liikme pahatahtlik tegevus.

Tallinna Ringkonnakohtus oma 19.11.2010 kohtumäärusega jättis A. Kala poolt esitatud pankrotiavalduse läbi vaatamata, Victum Inkasso OÜ ja Levaleks Finants OÜ määruskaebused (pankroti väljakuulutamata jätmise määrusele) aga rahuldamata. 

Lisaks nõustus kohus Eesti Korteriühistute Liidu põhjendustega selle kohta, et sellises olukorras ei pea EKÜL kandma määruskaebuse läbivaatamisega seotud kulusid, vaid need tuleb välja mõista Victum Inkasso OÜ-lt ja Levaleks Finants OÜ-lt ning jättis meie menetluskulud nende kanda.

"Kogu nn „ pankrotimenetlus“ oli liidu endise juhatuse liikme Aivar Kala  pahatahtlik tegevus häirimaks liidu igapäevast tööd. Täna on ka kohus lõplikult kinnitanud, et Eesti Korteriühistute Liidu suhtes pankroti algatamisel puudus igasugunegi alus," kommenteeris Urmas Mardi.

"Ka on liidu hinnangul õiglane, et kõik menetluskulud on kohtuotsusega jäetud pahatahtliku pankrotiavalduse esitanud osapoolte kanda. See annab ka kohtupoolse selge hinnangu, et alusetu pankrotiavalduse esitamisega tuleb avalduse teinud isikutel võtta ka protsessi kulude katmise osas materiaalne vastutus ning kanda  menetluskulud," lisas ta.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688