Venemaa võtab olümpia ajaks Sotši korterid omanikelt ära

Vene võimud võtavad Sotši puhkekeskustes asuvad korterid olümpiamängude ajaks omanikelt ära ja annab need turistide käsutusse, kirjutas ajaleht Vedomosti.

Ära võetakse need elamispinnad, mis jäävad 2014. aasta olümpiaobjektide lähistele.

Näiteks plaanib ehitusettevõte Krasnaja Poljana rajada 540 meetri kõrgusele merest 2200 korterit ja merest 960 meetri kõrgusele 960 korterit. Pooled madalamal asuvate korterite ostjaist ei saa neid aga olümpiamängude ning paraolümpiamängude ajal (jaanuarist kuni 31. märtsini 2014) ise kasutada.

Sotšis ehitatavas spordi- ja turismikeskuses on saada ka neid kortereid, mida mängude ajaks ära ei võeta, kuid korterite hinnad on ühesugused. Ruutmeetri eest küsitakse 100 000 rubla ehk 39 170 krooni.

Sama skeemi kasutatakse ka teiste arendusobjektide müügil.

Rahvusvahelise olümpiakomitee nõudel peab Sotši pakkuma 2014. aastaks hotellides 41 467 numbrituba. Ligi 19 000 numbrituba tekib olemasolevate hotellide rekonstrueerimisest ja 20 000 numbrituba ehitatakse koos olümpiaobjektidega.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed