Autor: Romet Kreek • 29. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko konsortsium sai hiigellepingu

Eile sõlmis konsortsium AS Merko Ehitus, AS Merko Infra, Tallinna Teede AS ning AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg Tallinna Kommunaalametiga töövõtulepingu Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimiseks Tallinnas.

Lepingu maksumus on 647 684 400 krooni, millele lisandub käibemaks. Tööde teostamise tähtajaks on 2013. aasta sügis, teatas Merko Ehitus börsile.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on meeldiv tõdeda, et linna ja kogu riigi transpordiühenduse olulise objekti ehitusarengus on ületatud väga oluline etapp. "Loodan, et riigihanke tulemuste põhjal valitud ehitusfirmad suhtuvad linna ja kogu riigi jaoks strateegilise ühenduspunkti rekonstrueerimisse täie tõsidusega," teatas ta Raepressi vahendusel.

Liiklussõlm hõlmab Peterburi teed, viadukti üle Tartu mnt, Tartu mnt ja Filtri tee vahelist lõiku ning tunnelit, mis kulgeb raudtee alt läbi Järvevana teele.

Lepingu mahus rekonstrueeritakse Peterburi tee laiemaks, ehitatakse vasakpöördetunnel Peterburi teelt Ülemiste teele, ehitatakse viadukt üle Tartu mnt, rajatakse uus teelõik Peterburi tee ja Filtri tee vahelises lõigus, Filtri tee juurde rajatakse sõidutee tunnel raudtee alt läbi Järvevana teele ja laiendatakse Järvevana teed. Jalakäijatele ehitatakse raudtee ja sõidutee alt läbi pääsuks tunnelid Veerenni tänava piirkonda ja Filtri tee ristmikule. Ehitustööde käigus lammutatakse tee ehitusele ettejäävad hooned ning tõstetakse ümber gaasitrassid, sidetrassid, elektrikaabelliinid, vee- ja reoveetorustikud.

Eelnevalt on sama projekti raames sõlmitud ettevalmistustööde tegemiseks lepingud ajutiste raudteede ümbersõiduteede rajamiseks, 110 kW õhuliini asendamiseks maakaabliga ning sadevete kanalisatsioonikollektori rajamiseks ja veetorustike ümbertõstmiseks.

Ehitustöid finantseeritakse ELi ühtekuuluvusfondist ja Tallinna linna eelarvest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785