Eesti puitmajade eksportimisel Euroopa Liidu neljas

Eesti puitmajatootjad on edukad eksportöörid ka Euroopa mõistes – müügitulu absoluutnumbrite alusel on Eesti Euroopa Liidu neljas puitmajade eksportöör, kinnitas Eesti puitmajaklastri juht Elari Kivisoo.

"Käesoleval hetkel on Eesti puitmajatootjatel ligikaudu 30 ekspordi sihtriiki, millest suurim on Norra, kuhu eksporditakse üle kolmandiku kogu puitmajadest. Suuremad sihtriigid on veel Saksamaa, Suurbritannia, Taani ja Soome," lisas Kivisoo.

Eesti Puitmajaliidu liikmete müügitulu ja töötajate arv moodustab ligikaudu 40% kogu kohaliku sektori vastavatest näitajatest. Sealhulgas ulatub puitmajade ekspordi reaalne osakaal ligi 85 protsendini sektori müügitulust.

Eesti Puitmajaliit on asutatud 17 puitmaju tootva ettevõtte poolt 1990. aasta 20. mail. Käesoleval hetkel kuulub liitu 30 ettevõtet – element- ja ruumelementmajade, käsitöö ja masinpalkmajade ning aiamajade tootjad.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed