22. detsember 2010

Eesti puitmajade eksportimisel Euroopa Liidu neljas

Eesti puitmajatootjad on edukad eksportöörid ka Euroopa mõistes – müügitulu absoluutnumbrite alusel on Eesti Euroopa Liidu neljas puitmajade eksportöör, kinnitas Eesti puitmajaklastri juht Elari Kivisoo.

"Käesoleval hetkel on Eesti puitmajatootjatel ligikaudu 30 ekspordi sihtriiki, millest suurim on Norra, kuhu eksporditakse üle kolmandiku kogu puitmajadest. Suuremad sihtriigid on veel Saksamaa, Suurbritannia, Taani ja Soome," lisas Kivisoo.

Eesti Puitmajaliidu liikmete müügitulu ja töötajate arv moodustab ligikaudu 40% kogu kohaliku sektori vastavatest näitajatest. Sealhulgas ulatub puitmajade ekspordi reaalne osakaal ligi 85 protsendini sektori müügitulust.

Eesti Puitmajaliit on asutatud 17 puitmaju tootva ettevõtte poolt 1990. aasta 20. mail. Käesoleval hetkel kuulub liitu 30 ettevõtet – element- ja ruumelementmajade, käsitöö ja masinpalkmajade ning aiamajade tootjad.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688