22. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti puitmajade eksportimisel Euroopa Liidu neljas

Eesti puitmajatootjad on edukad eksportöörid ka Euroopa mõistes – müügitulu absoluutnumbrite alusel on Eesti Euroopa Liidu neljas puitmajade eksportöör, kinnitas Eesti puitmajaklastri juht Elari Kivisoo.

"Käesoleval hetkel on Eesti puitmajatootjatel ligikaudu 30 ekspordi sihtriiki, millest suurim on Norra, kuhu eksporditakse üle kolmandiku kogu puitmajadest. Suuremad sihtriigid on veel Saksamaa, Suurbritannia, Taani ja Soome," lisas Kivisoo.

Eesti Puitmajaliidu liikmete müügitulu ja töötajate arv moodustab ligikaudu 40% kogu kohaliku sektori vastavatest näitajatest. Sealhulgas ulatub puitmajade ekspordi reaalne osakaal ligi 85 protsendini sektori müügitulust.

Eesti Puitmajaliit on asutatud 17 puitmaju tootva ettevõtte poolt 1990. aasta 20. mail. Käesoleval hetkel kuulub liitu 30 ettevõtet – element- ja ruumelementmajade, käsitöö ja masinpalkmajade ning aiamajade tootjad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785