16. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus riigi kinnisvararegister valmis 

Uuel aastal hakkab tööle riigi kinnisvararegister, mis annab senisest parema ülevaate riigi omandis ning kasutuses olevast kinnisvarast ja sellega teostatud tehingutest.

Uue registri kasutusele võtmisega lõpeb topelt andmete kogumine, sest vajalikud andmed saadakse teistest registritest X-tee päringuga. Register võimaldab ühtses süsteemis hallata kinnisvaraga seotud toiminguid, samuti on paremini kättesaadav sellega seotud informatsioon.

Registri arendustööd jätkuvad. 2011. aastal täieneb kulude, tulude ja investeeringute arvestus riigi  kinnisvaraobjektide kohta. Parem ülevaade kinnisvara kasutamisest aitab riigil kokku hoida kinnisvaraga seotud kulusid ja teha õigeid otsuseid selle korraldamisel.

Süsteem valmib lõplikult 1.oktoobriks 2011.  Riigi kinnisvararegistri aadress on http://riigivara.fin.ee/.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785