16. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi: Viljandi kinnisvaraturul teeb ostja julgeid pakkumisi

Müügipakkumiste arv on suuremates linnades kasvanud aasta lõikes kuni 20%. Paljude maakonnalinnade kinnisvaraturg oli novembris üsna loid. Suuremat aktiivsust ilmutas Lääne-Virumaa turg, Viljandimaa aga paistis silma julgete kuni 30% pakkumishindadest madalamate pakkumistega.

"Ilmselt pakkumiste arv kasvab aasta alguses veelgi, kuna 2011. aasta esimesed kuud tõotavad tulla kinnisvaraturul küllaltki loiud, sest eurole üleminek ja sellega kaasnev teatav peataolek peletab hetkeks ostuhuvilised turult," seisab Pindi Kinnisvara turuülevaates. Samuti lisanduvad objektid, mille omanikud loodavad jaanuaris-veebruaris alustatavast müügist saada tänu euro käibelevõtule suuremat tulu.

VõruVõru linnas on hinnad püsinud stabiilsena. Eramuturg passiivne, kuid peamiseks probleemiks on sobivate pakkumiste vähesus.

Põlva ja JõgevaJõgeval on huvi kinnisvara soetamise vastu mõnevõrra suurenenud, Põlva kinnisvaraturul aga arengud puuduvad - tegemist on kõige passiivsema linnaga Eesti maakonnakeskustest.

ValgaValga linna kinnisvaraturg on jätkuvalt loid. Nappus on nii vara huvilistest kui mõistliku hinnaga pakkumistest. Suure osa turuaktiivsusest annavad jätkuvalt üüritehingud.

ViljandiEndiselt tehakse müügisolevatele objektidele julgeid pakkumisi, mis on 20-30% pakkumishindadest madalamad. Ka müügitehingud toimuvad valdavalt soodsama hinnatasemega korterite ja majadega.

Kui hoonestatud kinnivara hinnatase on sellel aastal stabiliseerumas, siis väikest langustrendi on näidanud aasta II poolel põllumaade müügitehingud. Seda on eelkõige mõjutanud raskustesse sattunud väikeettevõtjate põllumaade kiirmüügid.Endiselt jätkub Viljandimaal tööjõuliste elanike lahkumine paremate võimalustega piirkondadesse ning elukoha vahetus toimub valdavalt stabiilse töökohaga elanike hulgas.

HaapsaluKui eelnevad kuud olid Läänemaa kinnisvaraturul aktiivsemad, siis novembris muutus turg taas loiumaks. Toimusid üksikud müügitehingud, mis on valdavalt turu madalamate hindadega.

JõhviJõhvi elamispindade turg on küllaltki passiivne, jätkuvalt annavad turul tooni üüritehingud. Kinnisvarasse investeerimise huvi on aastalõpu lähenedes oluliselt kahanenud.

RaplaNovembris tehti tänavune kõige kallim Rapla linna korteri müügitehing, kus ruutmeetri hinnaks kujunes 8928 krooni. Endiselt on aktiivne üüriturg, osta soovitakse peamiselt ahjuküttega kortereid.

RakvereLääne-Virumaa turg on muutunud aktiivsemaks. Eelkõige ollakse huvitatud nii korteritest kui maamajadest hinnaklassis kuni pool miljonit krooni. Lisaks oma kodu ostmisele käsitletakse kinnisvaraostu ka investeeringuna.

KuressaareKuressaare turul on järjepidevalt tõusnud huvi korterite vastu.

Maapiirkonnas on suurem huvi hoonestamata kinnistute vastu, majade-talude vastu on nõudlus väiksem.

Paide Maakonna lõikes on lisandunud väga madalate hindadega, alla 100 000 krooniseid korteritehinguid. Huvi üürimise vastu on võrreldes sügisese perioodiga raugemas, kuna enne talvist kütteperioodi ei soovita võimalusel kulusid juurde võtta. Ostuhuviliste puhul on täheldada euro tulekuga seotud äraootavat seisukohta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785