15. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN ostis ERGO büroohooned

EfTEN Kinnisvarafondi tütarfirma EfTEN SPV 2 ostis 62,5 miljoni krooni suuruses tehingus ERGO käest A. Lauteri 5 ja Narva mnt 59 kinnistud, millel asuvad büroohooned. ERGO jätkab hoonetes peamise üürnikuna.

EfTEN Kinnisvarafondi juhatuse esimehe Vilja Arakase sõnul moodustavad ERGO hooned korralike lepingutega kaetud ärikinnisvara. „Kogu omandatud kinnisvara on sajaprotsendiliselt kaetud üürilepingutega. Tegemist on väärikate ja Tallinnas hästi tuntud büroohoonetega, mis omavad head arenguperspektiivi. Tallinna kesklinnas asuva tuntud ja korraliku rahavooga kaetud ärikinnisvara suhtes on EfTEN-i meeskonnal püsiv huvi,“ ütles Arakas.

A.Lauteri 5 asuvas büroohoones on üldpinda 4825 m2 ja Narva 50 hoonetes 1025 m2. Müügitehingut nõustas Seven Real Estate Advisors.

ERGO juhatuse liige Sergei Vahnitski sõnul on müügi põhjuseks kindlustusseltsi strateegiline otsus keskenduda oma põhitegevusele ja vähendada kinnisvara hulka. ”ERGO põhitegevuseks on elu-, ravi- ja kahjukindlustuste ning pensionilahenduste pakkumine, mitte kinnisvaraäri. Hoonete müügitehingut saame nimetada kujundlikult ajaloo lukkupanemiseks ja uue lehe keeramiseks. Nimelt kuulusid mõlemad büroohooned ERGO eelkäijatele, olles viimaste peakontoriteks. A.Lauteri 5 hoone oli Balti Kindlustusseltsi peakontor ja Narva mnt 59 hoone Leks Kindlustuse ASi peakontor. Täna paikneb ERGO Eesti seltside peakontor Tammsaare Ärikeskuses,” ütles Vahnitski.

A. Lauteri 5 aadressil olev hoone oli kindlustusseltsi peakontoriks 15 aastat. Narva mnt 59 hoonet kasutas Leks Kindlustus peakontorina 1994.-2000. aastal.

EfTEN Kinnisvarafond on ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond, mille fondivalitsejana tegutseb EfTEN Capital AS. EfTEN Kinnisvarafond on alates 2008. aasta augustist teinud kaheksa ärikinnisvara investeeringut kogumahus 390 miljonit krooni.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785