9. detsember 2010

Tulekul tellisearhitektuuri konkurss

15. jaanuarini 2011 saab esitada projekte tellisarhitektuuri konkursi Fritz Högeri nimelisele auhinnale.

Saksamaa Arhitektide Liit koostöös Saksamaa juhtivate ehitus-ja arhitektuuriajakirjadega kuulutas välja tellisarhitektuuri konkursi Fritz Högeri nimelisele auhinnale.

Konkursil saavad osaleda projektid, mis on valmis ehitatud alates 1.jaanuarist 2006 kuni selle aasata lõpuni. Konkurss toimub neljas põhikategoorias: ühepere-ja paariselamud, korruselamud, büroohooned ja ühiskondlikud hooned. Lisaks antakse välja eriauhindu järgmistes kategooriates: linnaehituskultuur, passiivmajad, rekonstrueeritud objektid.

Objektid, mis olid esitatud eelmisele Fritz-Högeri konkursile 2008. aastal ning ei olnud auhinnatud, saavad osaleda ka uuel konkursil. Projektide esitamise lõpptähtaeg on 15. jaanuar 2011.

Fritz Högeri(1877-1949) nimi on ehituskunsti ringkondades laialt tuntud kui tähelepanuväärseim Saksa arhitekt 20.sajandi tellisarhitektuuris. Tema kavandatud on paljud ülemaailmselt tuntud tellisarhitektuuri pärlid, tuntuim neist Chilehaus Hamburgis.

Högeri-nimelise konkursi 2. koht 2008. aastal, võitja korruselamute alaliigis - elamu De Eekenhof Hollandis, Enschede linnas, ehitusaasta 2008, autorid Claus en Kaan Architecten ( Amsterdam/Rotterdam )
Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688