Autor: Katre Pilvinski • 8. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rautakesko: Ehitusmarketi ost Bauhofist veel liidrit ei tee 

K-rauta kaubamärgi all tegutseva kodu- ja ehituskaubamajade operaatori Rautakesko ASi juhatuse esimees Alo Ivask ei nõustunud Bauhofi väitega, et Ehitusmarketi kaupluste ost võimaldab tugevdada Bauhofi liidripositsiooni ehitus- ja aiakaupade müüjana.

„Kui me vaatame viimaseid ametlikke 2009. aasta tulemusi Eestis, siis Rautakesko käive on ikkagi Eesti kõige suurem. See on fakt. Bauhofi bilansis on ka Läti ja Leedu tulemused ning see on natuke selline häma,“ sõnas ta.

Ivask nentis, et kuivõrd Rautakesko vahe Bauhofiga, kes on teisel kohal on suhteliselt väike, siis arvata võib, et käibe poolest need kaks ettevõtet Bauhof ja Ehitusmarket kokku pannes Rautakeskot mõnevõrra ületavad. Ivaski sõnul üritab Bauhof odava hinna imidžit üle võtta.

„Meie kontseptsioon on Bauhofi ja Bauhausi, mis on omavahel sarnased, omast erinev. Ning see on see, mis perspektiivis peaks meie edu alus olema.“ Ivask tõdes, et seoses turul toimunuga on nad väljakutse vastu võtnud. „Kõik astuvad samme selleks, et võita. Kõigil on pisut erisusi. Lähiaastate võtmeküsimuseks saab, et kes suudab oma erisused paremini välja tuua – läbi turunduse või teeninduse või mille iganes,“ rääkis ta.

Ivask tõdes, et alates suve lõpust näitab ehitustarvete turg tõusu. „Need kasvud on küll imepisikesed veel, aga siiski on olemas positiivseid märke. Masu on kestnud ju juba piisavalt pikalt – peaaegu kaks aastat selles sektoris. Küllap stabiliseerumine on toimunud või toimumas – pigem isegi toimunud ja jääb üle ainult loota, et ei tekiks mingisugust W-kujulist turu käitumist,“ rääkis ta. „Kuid buumi ei tule enam kindlasti, seda ma ei usu. Areng saab olema mõõdukas ja mõõdukalt positiivne – sellele võiks olla turuosaliste ootus rajatud“ lisas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785