7. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bauhof ostis Ehitusmarketi ära

Ehituskaupluste jaekett Bauhof (Ehitus Service OÜ) omandas eile 100% Ehitusmarketi kaubamärgi all tegutseva ehitusmaterjalide müüja Devest AS aktsiatest.

Bauhofi kaubamärgi all jätkab tehingujärgselt 12 kauplust üle Eesti.

Bauhof ja Devest ASi omanik Harju KEK vormistasid Ehitusmarketi ostu-müügi tehinguks tänavu oktoobris kavatsuste protokolli. Tehingule andis heakskiidu Konkurentsiamet.

Bauhofi juhatuse liikme  Jaanus Vihandi  sõnul võimaldab Ehitusmarketi kaupluste ost tugevdada Bauhofi liidripositsiooni ehitus- ja aiakaupade müüjana. „Eesti ehituskaubandusturul on praegu toimumas samad arengud, mis toidukaupluste osas kuus-seitse aastat tagasi, kui turg korrastus ja suured jaeketid asusid laienema. Bauhof on ainsa ehitusmaterjalide ketina praeguseks esindatud kümnes maakonnas üle Eesti, meie kauplused on avatud suuremates tõmbekeskustes ning tulnud klientidele nii lähedale kui võimalik. Pidev areng ja ettevõtte kasv võimaldab meil pakkuda Eesti soodsaimat ostukorvi kodu- ja ehituskaupade vallas ning see on kaasa aidanud ka keti tuntuse kasvule,“ selgitas Jaanus Vihand.

„ Devestile kuulunud Ehitusmarketi kauplused Laagris ja Keilas viiakse vastavusse Bauhofi kontseptsiooniga ning jätkavad tegevust Bauhofi kaubamärgi all. Tabasalu ja Aruküla kauplustes praegu suuri muudatusi ette ei võeta,“ lausus Jaanus Vihand. „Majanduse kasv muudab tasapisi aktiivsemaks ka ehitusturu - seetõttu on meile kõik tublid töötajad vajalikud ja koondamisi plaanis ei ole.“

Bauhofil on kümme kauplust Eestis ning viis Leedus. Bauhof Grupi käive küündis 2009. aastal 1,164 miljardi kroonini, sh ainuüksi Eesti käive oli 924,9 miljonit krooni. 2010. aasta 9 kuu Eesti konsolideerimata müügitulu oli Bauhofil 675 miljonit krooni, millega ollakse ülekaalukalt Eesti suurim ehitus- ja aiakaupade müüja. Ettevõttes töötab 490 inimest.

Ehitusmarketi kaubamärki kandvad kauplused kuuluvad firmale AS Devest, mis on asutatud 1990. aastal ning on kontserni Harju KEK tütarettevõte. AS Devest on spetsialiseerunud ehitusmaterjalide jae- ja hulgikaubandusele. Esimene Ehitusmarketi kauplus avati 1995. aastal. Ehitusmarketil on neli kauplust.  Ehitusmarketi 2009. aasta käive oli 200 miljonit krooni, ettevõttes on 80 töötajat.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785