30. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ehitab Tartu Ülikooli uue õppehoone 56 miljoniga

Nordecon Ehitus sõlmis eile Tartu Ülikooliga lepingu, mille kohaselt ehitatakse Tartus Toomemäel asuv endine sünnitusmaja ümber sotsiaalteaduskonna uueks õppehooneks.

Ehitustööde lepinguliseks maksumuseks on 56,2 miljonit krooni. Uue õppehoone ehitustööd algavad koheselt ning planeeritakse lõpetada septembris 2011.

Tartu Ülikooli endise naistekliiniku rekonstrueerimise käigus võetakse katusealune neljas korrus kasutusele maksimaalses mahus ja ehitatakse ümber sisehoovi tiiva katus. Kogu katusekate asendatakse uue valtsplekiga, pööningule pannakse uus soojustus. Fassaad puhastatakse, tehakse krohviparandused ning värvitakse lubivärvidega. Ka hoones sees kasutatakse vaid lubikrohvi  ja -värve.

Korrustel säilitatakse võimalikult suures osas algne ruumijaotus,  restaureeritakse trepipiirded ja astmed, püütakse säilitada põrandakatteid trepimademetel ja osaliselt ka koridorides ja ruumides. Amortiseerunud puitlaed asendatakse uute raudbetoonlagedega, tehakse uued betoon-aluspõrandad. Aknad  ja uksed  restaureeritakse või asendatakse uutega.

Ehitustööde käigus tehakse samuti  hoone ümbruse heakorratööd ja rekonstrueeritakse trassid. Uue kuue saavad hoovis mäe sees paiknevad garaaž, kelder ja jalgrataste hoidla, lisaks ehitatakse uus trepp alajaama kõrvale ja rekonstrueeritakse mäele viiv sillaga trepp.

„Vaadates erinevaid valminud või planeerimisjärgus objekte, on selge, et Tartus on suurimaks tööandjaks ehitusettevõtetele ülikool. Mul on hea meel, et ka Nordeconi kontsern saab rahvusülikooli ja teaduse arengusse oma panuse anda ning luua kaasaegsed õppetingimused sotsiaalteaduskonna töötajatele ja üliõpilastele,“ lausus Nordecon Ehitus ASi juhatuse esimees Marko Raudsik.

„Teisalt on tegemist ümberehitustöödega hoones, mis on enam kui poolteist sajandit tegutsenud sünnitusmajana ja seega paljude tartlaste ja lõuna-eestlaste jaoks seotud soojade mälestustega. See omakorda annab ehitaja tööle omaette emotsionaalse mõõtme ning toob mõnes mõttes suurema sotsiaalse vastutuse,“ tõdes Raudsik, kelle sõnul pole muretsemiseks põhjust, kuna tegemist on kultuurimälestisega ning asukohtki Toomemäel seab omad piirangud, siis säilitatakse hoone olemasolevas mahus.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785