Autor: Liivi Tamm • 26. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teedeehituse TOPi võitja N&V laiendab haaret

Tee-ehitajate TOPi võitja ­AS N&V on võitnud Ida-Virumaa riigihankeid tempoga, mis konkurendid lihtsalt käsi laiutama paneb.

Ettevõtte põhitegevuseks on märgitud teede ja tänavate hooldus, ehitus ja remont, kinnisvara ost-müük ja rendile andmine ning hotellindus. 2009. aastal jõudis realiseerimise netokäive 106 981 539 kroonini. Ettevõte tegutseb igati rentaablilt.

Ettevõtte juhti ja omanikku Nikolai Ossipenkot on tituleeritud nii piirkonna tegelikuks kunniks kui korralikuks pühendunud töömeheks, nii korruptandiks kui lihtsalt heaks inimestetundjaks.

Tema tegevusi on saatnud vaidlused, olgu tegu Uikala Prügila aktsiate omandamise või Ida-Virumaa, eriti Kohtla-Järve teede ja haljashalade hoolduse hangetega.

Viimased on tekitanud küsimuse, ega tegu pole kokkumänguga, sest konkurentide eest hankeid enesele napsav ettevõte on Kohla-Järvel kohalikult omavalitsuselt teeninud hanke võidusummaga võrdväärseid summasid ka mitmesuguste lisatööde eest.

Teed korralikult puhastatudJõhvi abilinnapea Priit-Aulis Kesler jäi N&V esikohavõidust kuuldes korraks mõttesse. “Jah, teema on ka üsna poliitiline,” sõnas ta. “Kui võtta majanduse seisukohast, siis on ükskõik, kes tööd teeb, peaasi, et töö oleks korralikult tehtud. Siin meil etteheiteid pole,” lausus ta.

ASi N&V töö kvaliteediga on idavirumaalased rahul: teed on puhtad ja lumi lükati ka eelmise talve lumeuputuse aegu korralikult ära. Ettevõtte investeeringud uutesse masinatesse on olnud korralikud, ka seda on peetud üheks edukuse võtmeks.

“Eelmine talv oli ikka väga raske, aga nad tegid lepingus ette nähtud summaga töö ära ja hoidsid linna üsna puhtana. Kaldun arvama, et mõne pisikese kohaliku tegijaga oleksime võinud lumme uppuda – vahe tuleb välja just ekstreemoludes,” arutles Priit-Aulis Kesler.

Uus hange tulekulASi N&V praegune hange Jõhvi linnale lõpeb uue aasta 1. märtsil. “Valmistame ette uut hanget ja kes selle võidab, sellega hakkame edaspidi tööle,” sõnas Kesler.

“Fakt on see, et tööd tuleb teha iga päev ja ma ei oska öelda, kas mõni suur ettevõtja Tallinnast või mujalt hakkab 3,5–4 miljoni kroonise summa pärast siia tulema,” lisas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785