Toompark: kinnisvara arendajad peavad eristuma

Kinnisvaraspetsialist Tõnu Toompark leiab, et kinnisvara arendajal on praeguses konkurentsi tihenemise olukorras vaja välja tuua erisused, mille poolest ta konkurendist parem on.  

Käesoleva aasta jooksul on uusi arendusprojekte lisandunud Tallinnas jõudsalt. Alates aasta algusest on Harjumaal müüki tulnud ligi 1000 uut korterit. Nendele lisanduvad veel vähemalt 250 ehituses, kuid veel mitte müügisolevat uut elamispinda. Enamus uutest projektidest on müüki paisatud aasta teises pooles.

Uusi kortereid pakutakse ruutmeetrihinnaga 22 000 - 23 000 krooni ja käesoleva aasta jooksul ei ole see number oluliselt muutunud. Pigem on täheldada keskmise hinna tõusu ja seda eeskätt selle arvelt, et kunagised allahinnatud varad müüakse maha ja uued tulevad turule juba kallima hinnaga.

Enamus uutest korteritest on turule tulnud kesklinna piirkonda. Samuti on Põhja-Tallinn ja just Kalamaja piirkonnad need, kus uusi projekte märksa enam võib leida.

Kinnisvaraarendajate seisukohast vaadatuna on kiire konkurentsi tihenemise olukorras äärmiselt oluline pöörata tähelepanu turu-uuringutele. Tuleb leida, kuidas konkurentidest eristuda, mille poolest konkurentidest parem olla.

Selleks tuleb läbi viia korralik turu-uuring, mis annab vastuse küsimusele, milline on kaup, mida konkurendid pakuvad ning aitab välja selgitada, mis võiks olla arendaja enda pakutava tugevad küljed, mida klientideni jõudmisel esile tõsta.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed