Autor: Tõnu Toompark • 18. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eluruumide ehitus hakkab peatselt tõusma

Käesoleva aasta III kvartalis valmis ehk sai kasutusloa statistikaameti andmetel 481 eluruumi kogupindalaga 49 300 ruutmeetrit. Aastaga on kasutusloa saanud eluruumide arv vähenenud 30% ja nende pind 35%.

Aasta III kvartalis kasutusloa saanud eluruumi keskmine pindala oli 103 ruutmeetrit. See tähendab, et selgelt on kaalukauss kaldu suurema pinnaga eluruumide ehk korterelamute asemel ühepereelamute ja paaris- ning ridaelamute kasuks.

Ei pea olema väga kogenud prognoosija, et ennustada kasutusse lubatud eluruumide arvu kasvu ja keskmise eluruumi pindala vähenemist lähima poole aasta jooksul. Seda põhjusel, et peatselt hakkavad valmima käesoleva aasta alguses alustatud korterelamute projektid ning sealsed keskmised pinnad jäävad kindlasti alla 100 ruutmeetri.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785