Eluruumide ehitus hakkab peatselt tõusma

Käesoleva aasta III kvartalis valmis ehk sai kasutusloa statistikaameti andmetel 481 eluruumi kogupindalaga 49 300 ruutmeetrit. Aastaga on kasutusloa saanud eluruumide arv vähenenud 30% ja nende pind 35%.

Aasta III kvartalis kasutusloa saanud eluruumi keskmine pindala oli 103 ruutmeetrit. See tähendab, et selgelt on kaalukauss kaldu suurema pinnaga eluruumide ehk korterelamute asemel ühepereelamute ja paaris- ning ridaelamute kasuks.

Ei pea olema väga kogenud prognoosija, et ennustada kasutusse lubatud eluruumide arvu kasvu ja keskmise eluruumi pindala vähenemist lähima poole aasta jooksul. Seda põhjusel, et peatselt hakkavad valmima käesoleva aasta alguses alustatud korterelamute projektid ning sealsed keskmised pinnad jäävad kindlasti alla 100 ruutmeetri.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed