17. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vana Facio: me pole ärieetikat rikkunud

Eile saatis AS Räga, endise ärinimega Facio Ehitus AS, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu (EEEL) juhatusele kirja, milles protesteerib ehitusettevõtjate liidust väljaarvamise vastu.

EEEL juhatus arvas ehitusfirma, mis on olnud liidu liige selle asutamisest alates, liikmeskonnast välja ehitustööde riigihangetel aset leidnud käitumise tõttu.

„Asusime seisukohale, et meie poolt ei ole toime pandud tegusid, milliseid võiks käsitleda hea ehitustava või ärieetika rikkumisena Liidu põhikirja punkti 2.6. alapunkti c) mõttes. Vastupidi, enamik tellijatega mitmesugustel erinevatel põhjustel tekkinud lahkarvamustest, mis viisid ehituslepingute katkestamiseni, on kahepoolsete kokkulepetega ammendavalt reguleeritud ja ei saa olla käsitletavad ärieetika rikkumisena,“ seisab Räga juhatuse liikme Riho Kalve allkirjaga saadetud kirjas. 

Räga ei mõista, „milles nimelt ikkagi väljendub meie ettevõtte poolt hea käitumistava rikkumine“, mis peaks põhinema „konkreetsetel ja põhjalikult tõestatud faktidel“. Ettevõte leiab, et EEEL juhatuse otsus on õigustühine ning liit on tekitanud neile olulist moraalset kahju ning vähendanud sellega ühtlasi ettevõtte konkurentsivõimet ehitusturul.

„Meie hinnangul oleks mõistlik  ja õiglane avaldada Liidu juhatuse nimel vastav adekvaatne selgitus ajakirjanduses ning jätta tulenevalt meie taotlusest ning juhatuse otsuse õigustühisusest AS Räga EEEL liikmeskonnas väljaarvamise küsimus Liidu korralise üldkoosoleku otsustada,“ seisab lõpulauses.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785