Kadri Jakobson • 17 november 2010

Allhankijad piketeerisid sulist ehitaja vastu

Pärnu uue lastekodu avamise juures toimus täna allhankijate pikett kelmuse kahtlustusega Wolmreks Ehituse vastu.

Kohale oli tulnud umbes tosin nördinud allhankijat, kes pole Wolmreksilt tööde eest raha saanud.

Wolmrexi poolt polnud avamisel kedagi, lastekodu võtme andis üle sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Piketeerijad kohtusid ka sotsiaalministriga ning kinnitasid, et ei jäta jonni ning lähevad vaidlusega kasvõi Brüsselisse välja. Ääretult alatu käitumine Wolmreksi poolt, nentis minister ning avaldas lootust, et uurimusorganid lahendavad olukorra.

Äripäev kirjutas mõni aeg tagasi, et Põhja ringkonnaprokuratuur algatas Wolmreks ja Kristiine Ehituse suhtes kriminaalmenetluse kelmuse paragrahvi alusel, Wolmreksi tegevus võeti luubi alla ka ehitusettevõtjate liidus.

Paljud alltöövõtjad esitasid novembri algul politseisse avalduse, paludes uurida ehitusfirmade Wolmreks Ehitus ja Kristiine Ehitus tegevust riigihangetega seotud ehitustel. Põhja ringkonnaprokuratuur otsustas algata nende ettevõtete suhtes kriminaalmenetluse kelmuse paragrahvi alusel.

 

 

 

Wolmreksi ja Kristiine Ehituse omanik on Adu Haki. Petuskeem seisnes selles, et lepingud alltöövõtjatega sõlmis mitte peatöövõtja, vaid samadele omanikele kuulunud vahefirma Merkton Ehitus. Nüüd on alltöövõtjatel raha saamata, firma ise aga likvideerimisel.

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785