16. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muhu saab uue kaubanduskeskuse

Sügisel Liiva postkontori hoone ostnud OÜ Muhu Keskus kavatseb hoone lammutada ja ehitada selle asemele umbes neli korda suurema kaubanduskeskuse.

Muhu Keskuse juhataja Toomas Leis ütles Saarte Häälele, et kaubanduskeskus valmib ilmselt 2012. aastal ja selles saab olema umbes 1000 m² pinda, mida on neli korda rohkem kui lammutamisele minevas postkontoris.

Plaanide kohaselt hakkab kaubanduskeskuses tegutsema toidu- ja esmatarbekaupade pood ning sidejaoskond, lisaks on kavas osa pinnast rendile anda, kusjuures rentnikena nähakse ka praegu Orissaares tegutsevaid ärisid.

"Kui on teada, et Liival on korralik valik, siis võiks päris suur hulk täna Tallinnas sooritatud esmatarbeostusid toimuda edaspidi Liival," selgitas Leis, kes oma sõnul usub, et tulenevalt külakaubanduse hääbumisest võib Liival hakata käima ostjaid ka Ida-Saaremaalt.

Kuressaares tegutseva GO Spa omanike ringi kuuluv Toomas Leis rääkis, et lisaks talle on uue kaubanduskeskuse rajamise taga suvemuhulased Indrek Prants ja Sven Mansberg, kes on laiemalt tuntud Säästumarketi ja Smarteni asutajatena; mõlemad mehed kuuluvad ka K-Arvutisalongi ja Bauhofi poodide keti omanikeringi.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785