15. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tsaariaegsed puumajad saavad päikesepatareid

Kadriorus Vesivärava tänaval renoveeritakse kortermaju, mille kütte ja vee soojendamise kulusid aitavad madalal hoida katusel asuvad päikesepatareid, vahendab kvuudised.ee.

Korterite müügiga tegelev Uus Maa konsultant Margit Sild ütles, et tänu päikesepatareidele on arendaja prognoosi kohaselt võimalik säästa vee soojendamise pealt 60%. Kütet aitab säästa ökonoomne gaasiküttesüsteem ja prognoosime küttesäästu ca 30%. Lisaks on võimalik küttekulud hoida võimalikult madalad, sest igas korteris on küttemõõtur.

“Kui elanik läheb näiteks mõneks ajaks kodunt ära, ei pea ta tühja korterit täisvõimusel kütma ning säästab sellega. Kindlasti muutub sellest ka elanike kütte tarbimise harjumus ja hakatakse rohkem mõtlema säästmisele,” märkis Sild.

Vesivärava majad on esimene arendus Kadriorus peale kinnisvarabuumi. Tegemist on tsaariaegsete puumajadega, mis restaureeritakse ning uuendatakse täielikult, lisaks on võimalik soetada parkimiskoht maa-aluses garaažis. Kuna ehitus on pooleli, saab klient valida siseviimistluse vastavalt omale maitsele. Standardpaketis on pakkuda kallid ning kvaliteetsed viimistlusmaterjalid. Pakkuda on 2-3-toalised korterid, ent soovi korral saab soetada ka kaks kõrvutiasetsevat korterit ning need kokku ehitada.

“Maja on sisult uus, ent vormilt vana,” võttis Sild lühidalt kokku arenduse mõtte.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785