10. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõrgtehnoloogilise hoone ehitab Ülemiste Citysse Merko

Täna kirjutasid Ülemiste City AS ja Merko Ehitus AS alla lepingule, mille kohaselt hakkab kõrgtehnoloogilist büroo-, labori- ja tootmishoonet aadressil Valukoja 7 ehitama Merko Ehitus AS.

Targa Äri Linna kerkivasse majja asuvad laser- ja optikatehnoloogia seadmeid arendav ja tootev AS Laser Diagnostic Instruments ning kaasaskantavaid narkolaboreid arendav AS NarTest. Ehitise esimese etapi kogupindalaks on 1239 m² ning see saab valmis 2011. aasta kevadsuveks.

AS Merko Ehitus juhatuse liige Andres Agukas’e sõnul on praeguses majandusolukorras, kus pea ainult elukondlike hoonete ning teede ehitamisele rõhku pannakse, tootmis- ja ärihoone rajamine erandlik, kuid seda rõõmustavam. „Oleme pikaajalised koostööpartnerid, sest juhtisime Targa Äri Linnas Puusepa A ja B tornide ehitustöid. Fakt, et just meid konkurentide hulgast välja valiti, teeb meile suurt au,” lisas Agukas.

Ülemiste City ja Technopolis Ülemiste AS juhatuse esimehe Gert Jostovi sõnul on hoone projekteeritud spetsiaalselt kliendi vajadustest ja spetsiifikast lähtudes. „Vana hoone lammutustööd ehitusplatsil on lõppenud, eelprojekt on valmis ja maja lõpliku projekti tegemine käib täie hooga, nii et oleme valmis ehitusega alustama,” lisas Jostov.

ASi Mainor juhatuse esimees Rainer Aunpu sõnul plaanitakse kogu endise Dvigateli 33 hektariline territoorium arendada ühtseks ärikeskkonnaks. „Siiani on nn. vana osa suurema tähelepanu alt väljas olnud, kuid nüüd on plaan ka seda osa linnakust tervikuna arendama hakata,” ütles Aunpu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785