9. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaratehingute arv langes 17%

Oktoobris tehti Tallinnas kinnisvaraga 662 ostu-müügitehingut, mis on septembriga võrreldes 17 protsenti vähem, analüüsib 1Partner maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

Tallinna korteritehingute arv langes septembriga võrreldes 12 protsenti 482-le, samas jäi lepingute kogumaksumus 423 miljoni krooniga samale tasemele. Korterite keskmine pinnaühiku hind tõusis võrreldes septembriga 7% - 15 546 kroonile ruutmeetri kohta.

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul tehti oktoobris märkimisväärne osa tehinguid kesk- ja vanalinna kallimate pindadega, mis viis keskmise hinna statistiliselt üles.

“Huvi kallimate korterite vastu on kasvanud nii kohaliku elanikkonna kui ka välismaalaste, eriti soomlaste, aga ka venelaste hulgas. Näiteks soetasid võõrriigi kodakondsust omavad inimesed oktoobris Tallinnas müüdud kinnisvarast 17% ehk 112 objekti,” lisas Vahter.

Statistika kohaselt müüdi Tallinnas oktoobris kõige kallim korter 6,225 miljoni ning odavaim 10 000 krooni eest.

Oktoobris võõrandati Tallinnas 31 eluhoonetega hoonestatud kinnistut, mis on kahe võrra enam kui tänavu septembris. Kalleim Tallinna elamu leidis ostja 11,5 miljoni ja odavaim 100 000 krooniga.

Oktoobris müüdi Tallinnas viis elamukrunti, mis on üheksa võrra vähem kui septembris. Kalleim krunt võõrandati 2,87 miljoni ja odavaim 280 000 krooni eest.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785