5. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakretis kohtuvad Eesti ja Läti ministrid ning ehitusmaterjalide tootjad

Täna kohtuvad Sakreti tehases Paides Läti peaminister, Eesti majandusministerning Läti majandusministeeriumi esindajad Eesti ja Läti ehitusmaterjalide tootjatega.

Visiidi eesmärgiks on tutvustada mõlema riigi valitsuse esindajatele ehitusmaterjalide tootmise hetkeseisu Eestis ja Lätis ning arutleda võimalusi tööstusharu olukorra stimuleerimiseks. 

Kohtumisest võtavad osa Läti peaminister Valdis Dombrovskis, Eesti majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Läti majandusministeeriumi riigisekretär Juris Puce, Läti majandusministeeriumi ehituse ja eluasemepoliitika osakonna direktor Ilze Oša, Eesti suursaadik Lätis Mati Vaarmann, Läti suursaadik Eestis Karlis Eihenbaums, Eesti ja Läti Ehitusmaterjalide Tootjate Liitude juhid ning liikmed, sealhulgas ettevõtete Aeroc, Optimera, Cemex ja Sakret juhid.

Külalised tutvuvad Sakreti Eesti tehasega ning osalevad diskussioonis, mille käigus ehitusmaterjalide tootjad tutvustavad valitsuste esindajatele ehitusmaterjalide tootmissektori hetkeseisu ja perspektiive, analüüsivad selle tööstusharu mõju riigi majandusele ning kuulavad valitsuste esindajate arvamusi ja ettepanekuid Eesti ja Läti ehitussektori arengust.

„Tegu on ajaloolise sündmusega mõlema riigi ehitussektori jaoks. Esmakordselt istuvad Eesti ja Läti valitsuste esindajad ehitusmaterjalide tootjatega ühise laua taha, võtavad ette aktuaalsed probleemid ja otsivad koos lahendusi. Meie riikide sarnasus ei piirdu vaid geograafilise asukohaga – jagame ühist ajaloolist pärandit ja ühiseid majanduslikke väljakutseid. Inflatsiooni tagasitulek, ELi toetusfondide mõju ja valitsusepoolne tugi ehitussektorile on kõige olulisemad teemad, mida peame viivitamata käsitlema,“ ütles kohtumise peakorraldaja Sakret OÜ peadirektor Andris Vanags. 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785