29. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakleri kirumine ei aita!

Uus Haldus OÜ halduskonsultant Ivo Kivirand usub, et maakleri kirumine müügiprotsessi edasi ei aita ning jagab soovitusi, mida müüja ja ostja saavad ise müügi sujumiseks ära teha.

5 soovitust kodu müüjale Valmista kinnisvara müügiks ette – väiksemad puudused saad koheselt likvideerida, otsi välja kinnisvaraga seotud dokumendid.

-

- Telli kinnisvara ostueelne kontroll – põhjalik ülevaade müüdavast objektist on kasulik info müügiesindajale (maaklerile) ning ostjale kiire ülevaate saamiseks.- Hakka müüma! - vajadusel valige sobiv esindaja maakleri või mõne muu pädeva isiku näol – kui endal jääb teadmisi väheks, siis on mõistlik kasutada professionaale.- Objekti näitamine ostjale – tee kodu näitamise ajaks puhtaks – ostja tahab veenduda, et see kodu on just õige. Anna ostjale kinnisvara ostueelse kontrolli akt.- Vormista tehing ja objekti üleandmis-vastuvõtmisakt korrektselt – läbinähtav müügiprotsess viib tehinguni!

5 soovitust kodu ostjale- Mine potentsiaalset uut kodu vaatama – esmamulje määrab sageli ära, kas objektiga on soovi edasi tegeleda. Vajadusel kaasa kohe pädev konsultant.

- Tutvu kinnisvara ostueelse kontrollaktiga – kui omanikul puudub, on mõistlik seda küsida või ise tellida, et saada kinnisvarast põhjalik ülevaade.- Kontrolli kinnisvara juriidilist ja majanduslikku tausta – väldi hilisemaid üllatusi. Viimast ei ole vaja teha, kui eelnevalt on tehtud kinnisvara ostueelne kontroll.- Peale taustinfo kontrollimist tee objektile teine visiit – veendu veelkord kinnisvara sobivuses. Ära karda selleks aega võtta!- Tehingu vormistamine – tehke maakleri abiga või teadmiste korral ise, jälgige, et ostu-müügi lepingusse saaksid sisse kõik õigused ja kohustused, vormistage põhjalik üleandmise-vastuvõtmise akt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785