28. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Püssi puitkiudplaaditehas pankrotis

Viru maakohus rahuldas Püssi puitkiudplaaditehase MKT Holding OÜ avalduse ning kuulutas esmaspäeval välja ettevõtte pankroti.

Kohus nimetas ettevõtte pankrotihalduriks Sirje Taela, esimene võlausaldajate koosolek toimub 17. novembril Viru maakohtu Jõhvi kohtumajas.

Raskustes ettevõtte suurosaluse (67%) ostis Agu Laanemets energeetikatöösturilt Heino Harakult tänavu aprillis, paraku ei õnnestunud võlgades firmat jalule aidata.

"Kui ma näen ettevõtet, mille nina hakkab raskuste tõttu juba vaikselt norgu langema, siis mul, vastupidi, lööb silm särama ja tekib tahe hakata punnitama selle nimel, et järsku saab ettevõttest ikka asja," rääkis Laanemets Äripäevale aprillis. "Projekt on väga raske, aga loodan, et kõik läheb hästi," oli Laanemets toona optimistlik.

Ettevõtte varad koosnevad Laanemetsa sõnul peamisel tehasest ning Leedu tütarettevõttest AB Medianas Plaušas.

Puitkiudplaatide tootmistehase rajamisega alustas MKT Holding 2007. aastal. Tehase bilansiline väärtus oli 2008. aasta lõpuks 230 miljonit krooni. Esimene puitkiudplaat tuli liinilt 2008. aasta detsembris. Seadmete testperiood kestis 1. juunini 2009, mil alustati normaalset tootmist. 2008. aasta lõpetas ettevõtte 2,75 miljoni kroonise käibe juures 7,3 miljoni krooni suuruse kahjumiga.

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785