21. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pertens: loodame, et õiguslik ummik likvideeritakse

Täna pidi toimuma rahandusministeeriumi juures asuva vaidlustuskomisjoni istung, et otsustada Aruvalla-Kose tee-ehituse hanke saatus. Istung lükati edasi järgmisesse nädalasse. Hankevaidluses osaleva Lemminkäinen Eesti juhataja Sven Pertensi sõnul on  vaidlusaluste teemade kajastamine avalikus meedias põhjendatud.

Lemminkäinen Eesti juhitav neljast ettevõttest koosnev konsortsium loodab, et asjaomased riigi-institutsioonid ei positsioneeri tekkinud vaidlust kui konkurentide kemplemist, vaid analüüsivad seniste otsuste jada ja likvideerivad õigusliku ummikseisu seadusega ettenähtud korras, avaldati teates.

Konsortsium koosseisus Lemminkäinen Eesti AS, AS Teede REV-2, AS Tref ja AS Tehnokeskus tegi Aruvalla-Kose teehankel pakkumise, mille maanteeamet algselt võitjaks kuulutas. Hankel teiseks jäänud Nordecon Infra AS vaidlustas selle otsuse. Praeguseks on uusi otsuseid tehtud mitmeid ja kõik need on vaidlustatud.

„Riigihanked tuleb lõpuni läbi viia ausalt, õiglaselt ja läbipaistvalt. Ühtlasi on maksumaksjal õigus teada, kuidas riik kavatseb meie kõigi ühiseid rahalisi vahendeid kasutada. Ei oma tähtsust, kas räägime eurorahadest või riigieelarve rahadest. Seetõttu oleme seisukohal, et sündmuste ja vaidlusaluste teemade kajastamine avalikus meedias on vajalik ning põhjendatud,“ sõnas juhtivpartneri Lemminkäinen Eesti juhataja Sven Pertens.

„Eeldame, et õigussüsteemi instantsid teevad kaalutletud ja ennekõike sisulised otsused selle hanke küsimuses. Meil on õigustatud ootus, et hankija kõik need otsused, s.t. vajadusel ka ringkonnakohtu või riigikohtu otsused, ära ootab, mitte ei püüa „pragmaatiliselt“ iga hinna eest kiiruga lepinguni jõuda. Juhul, kui avalikust huvist lähtuvalt hankijal ei ole aega niikaua oodata, jääb võimalus sõlmida leping kõige odavama pakkujaga. Isikliku raha kasutamise korral me nii ju käituksime, miks riigi raha peaks kasutama teisiti? Õigusriigile kohased otsused, isikute võrdne kohtlemine ja meie ühise raha säästlik kasutamine on samuti avalik huvi.“ lisas Pertens.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785