21. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lemminkäinen kasutab pealinnas uudset teeremondi tehnoloogiat

Tallinna Kommunaalameti tellimusel alustab AS Lemminkäinen esmaspäeval, 25. oktoobril Pärnamäe tee taastusremonti Muuga teest linna piirini, rakendades Eesti oludes uudset remix-tehnoloogiat.

Tehonoloogia võimaldab 3,2 kilomeetri pikkuse teelõigu remontida kolme päevaga ja liiklust sulgemata.

Remix-tehnoloogiat rakendades soojendatakse vana asfaltkate infrapunakiirguspõletitega kuumfreesitava temperatuurini. Siis freesitakse vana kate ca 40 mm sügavuselt ja segatakse lisatava asfaltseguga, kuhu vajadusel lisatakse ka bituumenit. Saadud uus segu laotatakse tavalise asfaldilaotaja sarnase plaadiga freesitud aluspinnale ja tihendatakse teerullidega.

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on eriti oluline remix-tehnoloogia keskkonnasäästlikkus, kuna vana freesitud teekate laotatakse pärast asfaldisegu ja bituumeniga segamist  taas uueks teekatteks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785