15. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sooman: trall euro ümber ei jäta kedagi külmaks

Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Peep Sooman kinnitas, et ehkki varaomanikud tõstavad juba praegu hinda, et vara euro tulles paarkümmend protsenti kallimalt maha müüa, mingit hinnarallit oodata ei ole.

"Trall euro ümber ei jäta kedagi külmaks. Markantne, et paljud varaomanikud tõstavad hetkel oma kinnisvara hinda, lootes, et euro saabumisega on võimalik vara paarkümmend protsenti kallimalt maha müüa," sõnas Sooman ja lisas, et paraku see nii lihtne ei ole. "Euroga seotud optimism on juba 2010. aasta turuarengusse sisse kodeeritud ja meeletut hinnarallit lihtsalt valuuta vahetumine küll kaasa ei too," kinnitas ta.

 Möödunud kvartali trendidest tõi Sooman välja nõudluse kasvu, mida ilmestab ka tehingute arvu järk-järguline suurenemine. Ka on tema sõnul pangad alustanud jõuliste sõnumite ettevalmistamist, et taas siseneda eluasemelaenude turule. III kvartalit jääb ka meenutama uute korterite müügiedu. "Selles sektoris on olnud defitsiit ja uued lisanduvad hooned müüvad väga edukalt," rõõmutas ta.

"Meie meeskond suureneb jõudsalt. Oleme suurendanud nii hindajate kui maaklerite arvu ja see trend on tõusus. Tõime uusarnedusprojektide monitooringu raames turule uue toote - kehtivate/kehtestatavate detailplaneeringute monitooringu, mille vastu on huvi olnud ootamatult suur," rääkis Sooman ka kinnisvarafirma olulisematest sündmustest möödunud kvartalis.

Ta kinnitas, et Pindi ületas eelarvet ja on iga kuu olnud korralikus kasumis. "Nagu klassikud on öelnud: kasumi teenimine pole patt, sest ilma kasumita tegutsev ettevõte ei ole usaldusväärne partner ning pigem tekitab sellise ettevõttega koostöö komplikatsioone," ütles Sooman.

III kvartalis oli Pindi Kinnisvara igakuine teenustekäive ligi 4 miljonit krooni, millest ca 60% moodustas vahendus- ja hindamisteenus. Sooman usub, et IV kvartali käive jääb möödunud kvartaliga sarnasele tasemele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785