15 oktoober 2010
Jaga lugu:

Investoritel algas jahihooaeg, likviidne kinnisvara nõutud

Kui aasta tagasi oli kinnisvaraturul probleemiks raha, siis nüüd hoopis hea ja likviidne kinnisvara, rääkis Grand Kinnisvara tegevjuhi Marek Kerna.

"Möödunud kvartalit iseloomustab aktiivselt likviidset vara otsivate investorite tulek.  Oleme saanud terve hulga koostööpartnereid, kellel on väga selge visioon ja soov soetada kinnisvaraturult konkreetset kaupa. Viimased kuud olemegi aktiivselt tegelenud nende soovide monitooringuga," sõnas Kerna.

Grand Kinnisvara on Kerna sõnul oktoobri lõpuks vabanemas praktiliselt kõikidest kohustustest krediidasutuste ees. "See on eesmärk siduda end lahti kohustustest ja toimub aktiivne laenude ja liisingute kustutamine ja refinantseerimine. Võimalused selleks tekkisid tänu turu aktiviseerumisele ja uute võtmeklientide tekkega, märkis ta.

Kui aasta tagasi oli kinnisvaraturul probleemiks raha, siis nüüd hoopis hea ja likviidne kinnisvara. "On tekkinud mulje, et problemaatiline vara on müüdud ja leidnud uue omaniku, kas siis panga enda või mõne investori näol. Küllap ootab see nüüd õiget aega turule paiskamiseks. On tõenäoliselt ka teine segment omanikke, kes üritavad saada oma varast hetke seisu arvestades ebamõistlikke hindasid. Aga see on nende õigus, sest turg näitab jätkuvat elavnemist," kommenteeris Kerna hetkeseisu.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee