14. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: Tallinna äärelinnas hinnad langevad

Uus Maa elamispindade tegevjuht Elari Tamm ütles, et Tallinna äärelinna korterite ning kruntide hinnad on alates kevadest langenud viis protsenti ning langus kestab veel järgmise kevadeni.

Tamm prognoosis, et äärelinna hinnad võivad langeda veel umbes viis protsenti. “Palju sõltub sellest, kuidas hakkab euro psühholoogiliselt toimima,” märkis ta.”Langeval turul tuleb hind panna ette madalam.” Sarnane on olukord teistes suuremates linnades.

Kesklinnas on Tamme sõnul aga olukord teistsugune: kuna ostjate – eeskätt investorite – huvi on kesklinna vastu suur, siis siin hinnad tõusevad.

Samuti on aktiivne ning tõusev üüriturg. Tamm tõi näite, et kui aasta tagasi sai kahetoalise kesklinna üürikorteri eest küsida 4000 krooni, siis nüüd on sellise hind 5500 krooni. Samuti on äärelinnas rohkem neid inimesi, kes otsivad üürikorterit, kui neid, kes on võimelised ostma.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785