Autor: Rivo Sarapik • 13. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eetika viis Skanska Venemaalt

„Skanskas on eetikakoodeks, mis ei luba meil teatud turgudel tegutseda,“ sõnas Skanska EMV AS juhatuse esimees Andres Aavik tänasel Kinnisvarafirmade Liidu konverentsil.

Ettevõte lahkus tema sõnul eetilistel põhjustel Venemaalt, Lätist ja Leedust. „Stockholmist või Londonist hinnates on meil selge joon vahel ja ärikultuurid paistavad erinevad,“ täpsustas Aavik .

„Peamine probleem on bürokraatia ja korruptsioon. Kellelegi võib see isegi meeldida, kuna pistise abil saab lahendada palju probleeme, kuid meie ettevõtte eetikakoodeks välistab sellised meetodid,“ kommenteeris Aavik Äripäevale septembris.

Käibelt on Skanska täna suuruselt kuues ehitusttevõte maailmas, samal kohal asub firma ka Eestis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785