8. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Technopolis Ülemiste sai arenduseks 670 miljonit laenu

Technopolis Ülemiste AS kasutab täna Swedbankilt saadud 670 miljoni kroonist laenu Ülemiste City Targa Äri Linna arendamiseks.

Technopolise kontserni juhatuse esimehe Keith Silverangi sõnul on nende ajastus suurepärane, kuna majanduse taastumine on juba alanud. "Ennast tõestanud Technopolise kontseptsiooni ühendamine Ülemiste linnaku potentsiaali ja teadmistega võimaldab meil tarbijatele ainulaadse teenuse luua," rääkis ta. "Technopolis Ülemiste ASi osa Tallinna kontoripindade turul on 10% ja Ülemiste City väljavaated on muljetavaldavad," lisas Silverang.

ASi Ülemiste City ja Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimehe Gert Jostovi ütlusel võimaldab tehing Ülemiste Cityl kergema bilansiga oma laienemist kiirendada. "Soome, Eesti ja Vene alustavate ettevõtete kombinatsioon on atraktiivne nii klientide kui ka rahvusvaheliste investorite jaoks. Meil on jõuliseks laienemiseks suurepärane positsioon," ütles ta.

26. märtsil sõlmitud koostöölepingu alusel kuulub ühisettevõtte Technopolis Ülemiste ASi aktsiatest 51% Soome börsiettevõttele Technopolis Plc ja 49% ASile Mainor. Tehingu vormistamise ajal oli linnaku hinnanguline väärtus 1,5 miljardit krooni, millest kaks kolmandikku moodustavad linnaku varad summas ligi miljard krooni ja ülejäänu Ülemiste City 670 miljoni kroonine laen, mis kantakse uue ettevõtte bilanssi. Ülemiste City ülejäänud kinnisvara hinnanguline väärtus on 560 miljonit krooni ja see on laenuvaba.

"Laenu üleandmine võimaldab meil oma visiooni ellurakendamist oluliselt kiirendada. Ülemiste City ja Technopolise vaheline tehing sõlmiti suuresti tänu Swedbanki konstruktiivsele suhtumisele," ütles Ülemiste City ASi omaniku AS Mainor juhatuse esimees Rainer Aunpu. "Praegu veel väljaarendamata linnakuosa vajab samuti kapitali ja nüüd, kui 20hektarine ärilinnaku ühisettevõttest välja jäänud ala on laenust vaba, on meil võimalik arenduse jaoks uut kapitali saada," sõnas ta.

Swedbanki Balti panganduse kõrgendatud äririski juhtimise Eesti üksuse juhi Lars Nilssoni kinnitusel on pangal hea meel, et selle projekti näol on saabunud uus etapp Ülemiste City arendamises. "Meie roll krediidiasutusena on toetada suure potentsiaaliga ettevõtmisi. Technopolis Ülemiste AS on tugev ja konkurentsivõimeline ettevõte, mille rahvusvaheline mõõde annab kohalikule turule olulist lisaväärtust," rääkis ta.

Technopolis Plc on Soome päritolu ettevõte, mis arendab teadmismahukaid ärikeskkondi ja teenuseid. Technopolise keskused asuvad Soomes Espoos, Helsingis, Jyväskyläs, Lappeenrantas, Oulus, Tamperes ja Kuopios ning ettevõttel on keskus ka Venemaal Peterburis. Technopolise keskustes tegutseb umbes 1200 ettevõtet ligikaudu 16 000 töötajaga. Technopolis on Helsingi börsil noteeritud ettevõte.

AS Ülemiste City on Tallinna lennujaama lähedale ehitatav Targa Äri Linn. Sinna on planeeritud mitusada tuhat ruutmeetrit kontoripinda ja kõrgtehnoloogilisi tootmisrajatisi. Valminud keskuses on ruumi enam kui 15 000 töötajale.

Mainor AS on Eesti kapitalil põhinev arendusfirma. Kontserni peamised tegevusalad on Ülemiste City Targa Äri Linna arendamine, haridus (Mainori Kõrgkool), energia, sh tuuleenergia (AS Dvigatel-Energeetika), puidu- ja metallitööstus (OÜ Askala, AS Rekman, OÜ Dvigatel Regital) ning keskkonnatehnoloogiliste projektide arendus (OÜ Doranova Balti). Kontsernil on 271 töötajat.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785