8. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pealinlane saab keskmise palgaga osta 80 ruutmeetrit

Keskmist palka teeniv tallinlane saab olemasolevatel finantseerimistingimustel soetada endale Tallinna keskmist elamispinda maksimaalselt 80 ruutmeetrit. 

Tartlaste ja pärnakate ostuvõimekus on vastavalt 76 ja 77 ruutmeetrit, selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest.

Pindi meenutab, et buumi tipul 2007. aasta alguses piirdus ostuvõimekus suuremates linnades 30 ruutmeetriga.

Septembris langes mõnevõrra tarbijate kindlustunde indikaator (-3), ent säilitas siiski kriisieelse nullilähedase taseme. Viimase 15 aasta jooksul on indikaator tõusnud üle nullpunkti vaid ajavahemikul talv 2005 - suvi 2007 ehk buumi ajal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785