8. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaarma võitleb Nasva veevärgi väljaehitamise eest

Kaarma vallavalitsus pole kaotanud lootust Nasva küla ühisveevärgi täielikuks väljaehitamiseks ja esitas keskkonnaametile taotluse Nasva reoveekogumisala piiride laiendamiseks, kirjutab Saarte Hääl.

Möödunud aastal Nasva jõe läänekaldal asuvatele kinnistutele ühisveevärgiga liitumise võimaluse loonud Nasva vee- ja reoveetorustike projekt sai I etapi lõppemise järel tagasilöögi, kuna keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) seadis projekti II osa rahastamisele lisatingimused, mis sisuliselt välistavad torustike paigaldamise Nasva jõe Kuressaare-poolse kalda kinnistutel.

Euronõuetele viidates leidis KIK-i nõukogu, et Nasva vee- ja reoveetorustike projekti teise etapi 8 miljonit krooni tohib kasutada ainult olemasoleva reoveekogumisala sees asuvate torustike rekonstrueerimiseks.

Kaarma valla keskkonna peaspetsialist Kairi Niit ütles, et trasside väljaehitamine Nasva jõe idakaldal on hädavajalik, sest olemasolevad elanike individuaalsed reoveesüsteemid ja kasutusel olevate erakaevude vesi ei vasta nõuetele. Seoses üleujutamisega mere ja Nasva jõe poolt on sisuliselt võimatu tagada puur- ja salvkaevudest saadava joogivee kvaliteeti ning eramajapidamiste kanalisatsioonisüsteemide lekkekindlust.

Nasva küla möödunud aastal lõppenud vee- ja reoveetorustike projekti I etapi käigus sai ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga liitumise võimaluse 57 valdavalt Nasva jõe läänekaldal asuvat kinnistut. Projekti selleks aastaks kavandatud II etapi käigus pidid liitumisvõimaluse saama ka 44 jõe Kuressaare-poolsel kaldal asuvat majapidamist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785