6. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn jätkab Kopli liinide ala hoonestaja otsingut

Tallinna Linnavaraamet kuulutas Kopli liinide maa-alale hoonestaja leidmiseks taaskord välja konkursi, mille tingimused varasemast leebemad. 

„Konkursi tingimused on varsemaga võrreldes arendaja jaoks märksa soodsamad,“ rõhutas abilinnapea Eha Võrk. „Hoonestusõigus seatakse kogu Kopli liinide alale ning kuigi hoonestusõigusega koormatavate kinnistute kogupindala on nüüd 35 292 m² asemel 60 621 m², on hoonestusõiguse tasu algsuurus esimese konkursi tingimustega võrreldes tunduvalt soodsam.“

Ühtlasi antakse ala väljaarendamiseks kaks korda rohkem aega – 5 aasta asemel 10 aastat. Hoonestusõiguse omandaja saab 99 aastaks enda kasutusse üürnikest vabastatud ala ning potentsiaalne arendaja on vabastatud ka praegustes hoonetes elavate üürnike ümbermajutamise kohustusest.

Hoonestusõigus seatakse avaliku kirjaliku enampakkumise korras. Enampakkumisel on hoonestusõiguse seadmise tasu algsuuruseks 50 miljonit krooni. Hoonestaja kohustub hoonestama kinnistud vastavalt Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringule, ehitama välja hoonestatavatel kinnistutel rajatavate ehitiste teenindamiseks vajalikud tehnovõrgud, vihmaveekanalisatsiooni ja tänavarajatised koos tänavavalgustusega ja liikluskorralduse süsteemidega ning rajama üldkasutatava haljastuse.

Pakkumised tuleb esitada hiljemalt 8. veebruariks 2011 kella 10.00.

„Loodame kahele nurjunud katsele vaatamata kolmandal korral lõpuks siiski Kopli liinidele hoonestaja leida. Rahvusvahelise kaliibriga kinnisvaraarendajatel oleks selle projekti realiseerimiseks kindlasti nii huvi kui ressursse,“ ütles Võrk.

Ambitsioonika kinnisvaraarendusprojekti eesmärgiks on muuta Kopli liinide ala eksklusiivseks elurajooniks. Tallinna linna omandis olevale Kopli liinide alale hoonestusõiguse seadmise eesmärgiks on rajada sinna nüüdisaja tingimustele vastav täisväärtuslik ja terviklik elukeskkond.

Kopli liinide arendusprojekt hõlmab mereäärset maa-ala kogupindalaga ligi 16,7 ha. Kehtestatud detailplaneeringu kohaselt on võimalik alale ehitada 38 ühepereelamut ning kuni viiekorruselised korterelamud, milles kokku kuni 527 korterit.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785